RİZE / MERKEZ - Şevket Yardımcı İlkokulu

Nis

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü…Otizmin farkındayız, onların yanındayız.Her birimiz, farklılıkları anlayarak ve kabul ederek daha kapsayıcı bir toplum oluşturma yolunda önemli bir rol oynayabiliriz. Biz otizmli kardeşlerimizin sevgi dolu kalplerinin ve renkli hayallerinin farkındayız.Farklılıklarımızla güzeliz!

Mrt

Okulumuz anasınıfı ögrencileri, orman haftası kapsamında orman genel müdürlüğünde çalışan velimizin göndermiş olduğu çam ve biberiye fidanlarını okul bahçesine diktiler. Öğrencilere hediye edilen fidanların doğaya dikilerek yeşillendirilmesi amaçlandı. Sınıf içi etkinlik, şarkı ve panolarla orman haftası kutlandı.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109. Yıl dönümünde 1/A ve 1/F sınıfının düzenlemiş olduğu programımızdan.. Aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad olsun!

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma günü kapsamında 3/C ve 3/E sınıflarımız hazırlamış oldukları çeşitli etkinlikleri okulumuz öğrencilerine sunarak onlara milli gururu yaşattı. İstiklal Marşımızın 103. yılı kutlu olsun.

Mrt

Okulumuz 4-E Sınıf Öğretmeni Cevahir Kaya'nın öğrencileri 4 yıl boyunca yaptıkları çalışmaları anlatan bir mektup yazarak YEĞİTEK Genel Müdürü Mustafa CANLI'ya gönderdiler.

Mrt

4-B sınıfı  öğrencileri  1-7 Mart Yeşilay Haftasında “ Yeşilay Varsa Hayat Var” sloganından yola çıkarak  hazırladıkları video klip ile bağımlılıklardan uzak, iyi ve sağlıklı bir hayat için mücadele etmenin önemine dikkat çekti. Bağımlılık ile mücadele konusunda farkındalığı arttırmak için hazırladıkları afiş ve sloganları okul panosunda sergilediler.

Mrt

Okulumuz Müdür Yardımcısı ve 3-A Sınıfı İngilizce Öğretmeni Hamza KESKİN rehberliğinde İtalya, İspanya, Yunanistan ve Slovakya ortaklı Çocuk oyunları temalı Clapping Games adlı eTwinning projemiz başlamıştır.

Mrt

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ KAPSAMINDA 3. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZ ATASÖZLERİ VE DEYİMLERİ TASARLADIKLARI 3 BOYUTLU MATERYALLERLE TANITTILAR.

Şbt

Öğrencimiz İsmet Emir SİPAHİ 8 yaş altı kategorisinde bir çok rakibi içerisinde 8. olduğu için para ve hediye kartı ödülüne layık görüldü. Öğrencimizi, ailesini ve satranç kulübümüzü tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Şbt

Okulumuz anasınıfı C ve D şubeleri  bakanlığımızın yürüttüğü dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında Rize’yi tanıdılar. Rize’nin yöresel yemeklerini tadıp, atma türkülerini söylediler. Rize’ye özgü gelenek ve görenekleri yaparak yaşayarak öğrendiler.

Şbt

Öğrencilerimiz Trafik güvenliği eğitimlerini yerinde uygulamalı olarak aldılar.

Ock

Okulumuz 4-E Sınıf Öğretmeni Cevahir KAYA, Young Guru Academy tarafından başlatılan Bilim Seferberliği kapsamında Rol Model Öğretmenler Programı eğitimlerine katılmaktadır. Bu kapsamda aldığı eğitimler ile okulumuzda Twin Bilim Setleri ile robotik kodlama çalışmaları yürütmektedir.

Ara

OKULUMUZ 2/A SINIFI ÖĞRENCİLERİ, ESKİDEN BİR ÇOĞUMUZUN YAPTIĞI ŞİMDİLERDE PEK YAPILMAYAN BİR ETKİNLİKLE BİZİ BİR AN GEÇMİŞE GÖTÜRDÜLER. SEVDİKLERİNİN YENİ YILINI KUTLAMAK İÇİN TEBRİK KARTI YAZARAK ONLARI POSTANEDEN GÖNDERDİLER.

2024 YILININ SAĞLIK, SEVGİ, UMUT VE BARIŞ DOLU BİR YIL OLMASINI DİLEDİLER.